Onderzoeker

Joke studeerde sociale verpleegkunde aan de hogeschool te Leuven en behaalde nadien een master in verpleegkunde (ouderenzorg) aan de KULeuven. Als vakantiewerk deed ze ervaring op in woonzorgcentra en de thuisverpleging.

Eenmaal afgestudeerd startte ze als wetenschappelijk medewerker aan KULeuven (AccentVV) waar ze onderzoek deed rond valpreventie en ze coördinator werd van het Expertisecentrum Val- en Fractuurpreventie Vlaanderen. In 2011 combineerde ze haar functie als wetenschappelijk medewerker met een staffunctie bij de zorggroep Zusters van Berlaar. Van 2014-2018 legde ze het onderzoekswerk even neer om zich volop te kunnen inzetten op haar staffunctie en haar gezin. In het najaar van 2018 zocht ze terug een onderzoeksopdracht en kon ze hiervoor terecht bij Mobilab&Care.

Momenteel werkt Joke mee aan onderzoeksprojecten rond buurtgerichte zorg onder leiding van Leen Heylen  en neemt ze zelf de leiding van het project HealthLi Buurtkompas waarin een methodiek ontwikkeld wordt voor eerstelijnsactoren om gezondheidsvaardigheden te versterken bij kwetsbare personen. Daarnaast is Joke ook actief binnen de Academie voor de eerste lijn. 

Joke in enkele woorden

  • Yogi Tea Fan
  • Planbeestje
  • Oog voor innerlijke schoonheid
  • Relaxed bij denkruimte
  • Fietst liever dan autorijden

De mens achter de onderzoeker

Joke is getrouwd met Gert en is trotse moeder van twee dochters en één zoon. Samen met haar gezin geniet ze van natuur, spel, (voor)lezen, muziek en de kleine dingen.

Contact